Med fuld opbakning fra de fremmødte blev Tønder Listens formand og gruppeformand, Anita Uggerholt Eriksen, valgt som borgmesterkandidat, da partiet mandag aften holdt opstillingsmøde på Agerskov Kro.

Anita Uggerholt Eriksen var eneste kandidat. Alligevel blev der gennemført skriftlig afstemning, og resultatet var ikke til at tage fejl af: Samtlige 52 stemmeberettigede stemte på Anita som Tønder Listens bud på Tønder Kommunes næste borgmester.

Det var en glad og taknemmelig parti- og gruppeformand, der tog imod valget.

– Jeg er utrolig glad og stolt over den opbakning, jeg har fået af Tønder Listen. Det er helt enestående. Ikke kun at de stemmer på mig, men også at mærke den opbakning, der er i lokalet. Det er jeg virkelig glad og taknemmelig for, lød reaktionen fra den nyvalgte borgmesterkandidat umiddelbart efter valget.

På opstillingsmødet blev Anitas kandidatur varmt anbefalet af bl.a. næstformand Henrik Refslund Hansen, kommunalbestyrelsesmedlem Bo Jessen og tidligere borgmester Henrik Frandsen.

Anita Uggerholt Eriksen var med til at etablere Tønder Listen i 2020. Hun har været gruppeformand i hele Tønder Listens levetid og overtog også posten som partiformand i august 2022, da den hidtidige formand og tidligere borgmester, Henrik Frandsen, havde sagt ja til at stille op til Folketinget. Nu kommer hun også til at stå i spidsen for det hold, Tønder Listen går til valg med i november 2025.

Inden afstemningen præsenterede Anita Uggerholt Eriksen sig selv og tilkendegav bl.a., at hun som borgmesterkandidat vil fortsætte med at lytte til medlemmerne og borgerne i kommunen, at hun vil værne om Tønder Listens troværdighed og skabe alliancer og arbejde for fællesskab og enighed.

Frem mod sommeren 2025 vil den nye borgmesterkandidat sammen med bestyrelsen sætte det hold, Tønder Listen går til valg med. Partiet satser denne gang på at opstille mellem 20 og 26 kandidater. Der skal også udarbejdes valgprogram, og det vil ske med inddragelse af de opstillede kandidater.