Strikkefestivalen Masker i Marsken blev første modtager af Tønder Listens nye Fællesskabspris. Med tildelingen ønsker Tønder Listen at anerkende og påskønne den indsats, initiativtagerne og de mange frivillige bag den succesrige festival har ydet for at skabe nye fællesskaber i Tønder Kommune.

“Vi er taknemmelig for, at der findes ildsjæle som jer, der fremmer fællesskabet og samtidig viser noget af alt det smukke ved vores egn”, sagde Tønder Listens formand, Anita Uggerholt Eriksen, ved uddelingen, der fandt sted på Vadehavsmessen i Skærbækcentret på Tønder Listens tre år fødselsdag.

Formanden ridsede også baggrunden for festivalen op:

“For et par år siden tog nogle veninder en tur til Kreta. De gjorde det for at tænke nye tanker. Og pludselig tænkte de tanker sammen. Store tanker. Tanker om at bringe mennesker sammen på kryds og tværs med en fælles passion. Tanker om at formidle marsken og vadehavsområdet på en helt ny måde. Tanker om et håndværk, som igen er trendy, men som bygger på et ældgammelt håndværk.

Det var tanker, som heldigvis ledte til handling. Og lige om hjørnet venter nu en ny festival med mere end hundrede frivillige, udstillere og oplægsholdere fra hele landet og ca. 3.500 deltagere. Det er i den grad imponerende, at I er nået så langt”, konstaterede Anita Uggerholt Eriksen.

En gruppe repræsentanter for Masker i Marsken var til stede ved prisuddelingen, og Marianne Rosalie Kalb takkede på festivalens vegne for prisen, der består af et keramikfad udført af Mogens Davidsen i Højer, diplom og blomster.

Også fremover vil Fællesskabsprisen blive uddelt hvert år på Tønder Listens fødselsdag den 14. oktober.